Thursday, August 5, 2021

Easy come and easy go ..

Γνωστή φράση και στίχος σε ένα από τα αγαπημένα τραγούδια, από Frankie Valli and the 4 Seasons και σε νέα εκτέλεση από τους νικητές της Eurovision Maneskin "Beggin..."

Για πάνω κάτω όλα τα θέματα της ιδιωτικής και δημόσιας ζωης...

Για αυτά τα όλα χρειάζεται πρώτιστα και σίγουρα προσπάθεια, επιπλέον να δηλώσεις διάθεση και κάπως έτσι να βγαίνει πιο ευχάριστα το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα !

Πόσα όρισμένα εύκολα όμως γίνονται τόσο δύσκολα, πως ορισμένες κουβέντες υπεραναλύονται... Εντούτοις κάποιες ουσιώδεις συζητήσεις καταπίνονται αμάσητες γιατί απλά δεν σε ενοχλούν, ή σου είναι αρεστός/ή ο πομπός τους, ή ακόμα ωραία ψεμματάκια έχουν λεχθεί στο βωμό της χαλαρότητας και της ουτοπίας του ονείρου? Βαυκαλιζόμαστε γρήγορα ότι ο απέναντι μας είτε είναι συνομιλητής live ή ακόμα χειρότερα μπροστά σε μια οθόνη λέει την δική του αλήθεια...

Ωραία λεγόμενα που φτάνουν μέχρι τα σ΄ αγαπώ ντύνουν καλά κρυμμένους εγωισμούς...

Πόσο ανάγκη έχουμε να πιστέψουμε τον άλλον, αυτά που ισχυρίζεται, αυτά που ίσως κάπου συναντούν τις δικές μας αλήθειες, μάλλον δεν χρήζουν περαιτέρω ανάλυσης και τα δεχόμαστε ολίγον ως αυταπόδεικτα και κακό του κεφαλιού μας αν στο τέλος φανούν τραγικά-τρανταχτά αναληθή!

Αγαπώ σημαίνει... και το έχουν πολύ πετυχημένα πει πριν από εμένα άπειροι ποιητές, τραγουδοποιοί, πεζογράφοι, καλλιτέχνες γενικά και ειδικά ο Απόστολος Παύλος... περιληπτικά κάπως να βάζεις αν όχι πάνω από εσένα, δίπλα σε σένα τα θέλω του άλλου, να χωρέσεις την στιγμή και την αιωνιότητα της ευτυχίας σε λέξεις, κυρίως σε πράξεις, και να καταλήξεις σε οικειοθελή, χωρίς συμφέρον δοτικότητα... Πώς να χωρέσεις όμως το όλον καθένος εκ των δύο, σε ένα;

«Υπάρχει μόνο μία χαρά στη ζωή, να αγαπάς και να αγαπιέσαι»
George Sand

«Κάποιες φορές όταν σε κοιτάζω μου κόβεται η ανάσα, και όλα τα πράγματα που θέλω να πω, δεν βρίσκουν φωνή. Μετά, μέσα στην απόλυτη σιωπή, ελπίζω ότι τα μάτια μου θα μιλήσουν όπως η καρδιά μου»
Robert Sexton

«Αγάπη σημαίνει να αφήνεσαι στον άλλον χωρίς εγγυήσεις, και να δίνεις στον άλλον την ελπίδα ότι θα δώσεις σε αυτόν που αγαπάς την αγάπη. Η αγάπη είναι μία πράξη πίστης, και όποιος δεν μπορεί να πιστέψει, δεν μπορεί και να αγαπήσει.»
Erich Fromm

«Αγάπη είναι η ακαταμάχητη επιθυμία να αγαπηθούμε ακαταμάχητα»
Mark Twain

Και ήθελα τόσα να σου πω και ούτε ένα τηλεφώνημα δεν μπόρεσα να σε πάρω, προσπάθησα να μη σε ξαναδώ, και για αυτό γράφω... Δύσκολες οι σχέσεις θα μου πεις μάτια μου, πιο πολύ από όσο φαντάζεσαι ... Αξίζουν όμως και χρειάζονται συνειδητές επιλογές αν δεν θέλουμε να μείνουμε μόνοι στην απεραντοσύνη του σύμπαντος...

Υ.γ. Την ανάρτηση αυτή τη χρωστούσα κανά μήνα σίγουρα ( ή μήπως και χρόνια?)




Θα καταλήξω σίγουρα όχι σε συμπέρασμα, αλλά στο γνωστό χειροποίημα by me:


Να αφιερώσω ένα τίποτα, ελάχιστα καθόλου,

σε αυτόν που με κέρασε ένα ολόκληρο πιοτό με μπόλικο από όλα,

γιατί συναντηθήκαμε στο πριν, στο μετά και στο διόλου,

δεν με πείραξε που αφήσαμε το τώρα 

για να σωθούν αργότερα τα της Αγάπης δώρα.

Ένα γύρο η ζωή μας δίνει,

με τα πάνω της, τα κάτω της και τα ίσια,

τι τα θες τα λόγια τα παραπανίσια?

Απλά, συνάμα σταράτα, δείξε της καρδιάς τα φύλλα 

και υπογράφεις ύστερα αυτόγραφα 

σαν σταρ του σινεμά!!!  


Και με τις ευχές για έναν Πολύ Καλόν Αύγουστο!Με υγεία, ωραίες εικόνες και κάπου εκεί ανάμεσα σε μπάνια, σκέψεις, εξόδους και διεξόδους, ΖΉΣΤΕ αληθινά αισθήματα!




2 comments:

aeipote said...

Καλησπέρα Χαρά,

Πάντα μεταφράζω το "Easy come easy go" σαν "ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα".

Η αγάπη, γενικώς, ειδικώς, οριζοντίως και καθέτως, ζήτημα μέγα.

Καταπληκτικό το κείμενο του Αγίου Παύλου, που αναφέρεις στην εγγραφή σου.
(https://aeipote.blogspot.com/2013/09/0878-trois-couleurs-bleu.html)

Όμορφα τα κεντήματα σου.

Καλό ξημέρωμα,
Καλή εβδομάδα
Να είσαστε Όλοι Καλά,

Chara Diana said...

Ευστοχότατη η μετάφρασή σας!
Εύκολα χτίζονται Παλάτια στην άμμο...σαν να λέμε... (ένεκα της καλοκαιρινής εποχής...)
Καταπληκτική η εγγραφή σας από το 2013 (!!) και σας ευχαριστώ για την παραπομπή σε αυτήν με το κείμενο του Αποστόλου Παύλου (+ ωραιότατη μετάφραση!).

Ευχαριστώ και για τις ευχές και αντεύχομαι!
Υ.γ. Να θυμηθώ να σας τηλεφωνήσω!!