Wednesday, April 5, 2023

I can love me better than you can...

 




Από το τραγούδι της Miley Cyrus - Flowers που αναφέρεται στην απομυθοποιημένη επιλογή της για ανεξαρτησία από διαπροσωπικές ανθρώπινες σχέσεις με ελλιπείς αποχρώσεις. Αλλά όλα αυτά, περί ματαιότητας του έρωτα, είναι ασήμαντα μπροστά στην "προσγείωση" από τις αλλοτριωτικές συνθήκες της καθημερινότητας ή/και την ίδια τη φθαρτή ανθρώπινη ζωή. 
Μόνος βέβαια κανείς και πώς άλλωστε θα του ήταν αρκετό για να ζήσει? 
Αλλά και πάλι εξαρτάται από το επίπεδο και τον ορισμό της μοναξιάς που δίνει ο καθένας μας και κατά πόσο μας αρκεί να μην εκφράζουμε σε έναν άλλον τις ενδόμυχες σκέψεις και τα συναισθήματα μας. 
Θέλεις μια "Μούσα" να σε συγ-κινεί, να αγαπάς, έστω και από μακρυά για να αντέχεις, να γράφεις, να ευαισθητοποιείσαι, να βιώνεις ...
Στο ρόλο της "Μούσας" η αναφορά ξεφεύγει από φυλετικές διακρίσεις, αλλά αφορά πρόσωπο γενικά αόριστο, αρσενικού ή θηλυκού γένους, για τον καθένα όμως αισθητικά ιδεατό και πολύ συγκεκριμένο...
 
Καθότι πλέον Άνοιξη, μεγαλύτερη η ζώνη φωτός, (πλημ-)μυρίζει όλη η φύση και γι' αυτό έχω αλήθεια κατά καιρούς υμνήσει και δημιουργήσει πολλά χειροποίηματα με θέμα τα λουλούδια!!

No comments: