Tuesday, December 13, 2022

"The wish came true my friend, I know deep in my soul that love is made for all..."

 

Συγκινητικό, βαθιά τρυφερό και συναισθηματικό με τίτλο Wish και καλλιτέχνες τους Sundayman ft Rabbeats. Wish
Το θυμήθηκα σήμερα αυτό το τραγούδι, μου άρεσε εξ' αρχής από το 2017 που παίχτηκε στην τότε διαφήμιση γνωστής αλυσίδας super market εν όψει των Χριστουγέννων. 

Η σημερινή ημέρα στάθηκε απαρχή για την αναζήτηση της αξίας του δώρου... ενός οποιοδήποτε δώρου κι αν προσφέρεται, που ανεξαρτήτως αιτίας και λόγου ύπαρξης φέρεται σαν κινητήρια δύναμη που μπορεί να μεταφέρει κάτι (συν+κινώ=συγκινώ) από την ψυχική κατάσταση του ενός που είχε τη διάθεση και τα ειλικρινή συναισθήματα σε κάποιον άλλο συνάνθρωπο. Σε αυτό δεν χωρούν αμφισβητήσεις, δεν χωρούν αρνητικά αισθήματα...
Σήμερα λοιπόν, είχα την ευτυχή συγκυρία να δώσω και να πάρω δώρα (και γλυκά βέβαια λόγω των γιορτινών ημερών που όλο και κάποιος γιορτάζει)!
Πραγματικά, τα δώρα που πήρα με συγκίνησαν βαθύτατα γιατί δεν ήταν το υλικό κομμάτι της υπόστασής τους, αλλά ήταν κυρίως η πρωτότυπη σκέψη από καρδιάς, που σπανίως μου έχει ξανατύχει αλλά και η ουσιώδη αιτιολόγησή τους που θα έλεγα, μου έδωσε τροφή για σκέψη και ψυχική ανάταση...!!
Ευχαριστώ πολύ τους πολύ καλούς νυν και πρώην συναδέλφους, γι' αυτήν την απρόσμενη πραγματικά χαρά, να μου προσφέρουν κάτι ως δώρο και να το δεχτώ με περίσσεια έκπληξη που με χαροποίησε ιδιαίτερα!
Αξέχαστα δώρα μου έχουν μείνει επίσης και αξίζει να αναφερθώ στα πολυ-αγαπημένα μου παστέλια και τις σοκολάτες που ένας εξαίρετος φίλος πάντα με σκέφτεται και με προμηθεύει, τα βιβλία φυσικά και οτιδήποτε χειροποίητο (ειδικά γλυκό) που μου εντυπώνεται γιατί αφιερώνει κάποιος λίγο παραπάνω προσωπικό του χρόνο...
Κυρίως όμως και πιο σύνηθες για μένα, είναι το να προσφέρω μικρά δώρα από καρδιάς και χειροποίητα μετά πολλής σκέψης, φροντίδας και αγαλλίασης που για μένα είναι τα ίδια η θύμιση της συντροφιάς αυτών των λίγων, των καλών φίλων, και το ελάχιστο της ανταπόδοσης μου γι' ένα χαμόγελο ευχαρίστησης τους, για όλες εκείνες τις μικρές ή μεγάλες στιγμές που περάσαμε μαζί, τις οποίες διατηρώ ως θησαυρό.
Ταπεινή προσωπική μου γνώμη είναι ότι ένα δώρο προκαλεί τον αποδέκτη του να υψωθεί σε άλλα επίπεδα από εκείνα στα οποία βρισκόταν, από συναισθηματικές σφαίρες που λίμναζε, σε νοιάξιμο, να προβεί κι αυτός σε κινητοποίηση των πράξεών του για βελτιωμένη κοινωνικότητα, και να δραστηριοποιηθεί ως και την έκφραση της εκ φύσεως ανάγκης όλων για συντροφικότητα. 
Ευχή μου πάντα να είναι όλοι καλά και ακόμη βαθύτερα να είναι ΕΥ-τυχείς και η άδολη αγάπη να συντροφεύει κάθε στιγμή της ζωής τους.!
Διότι ό,τι γίνεται με αγάπη είναι ΚΑΛΟ!
Να έχετε ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ!ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ!


Κάθε δώρο που προσφέρεται, κι αν είναι μικρής αξίας, είναι μεγάλο, αν δίνεται με καλή διάθεση.


Δεν είναι καλό να αρνείσαι ένα δώρο που σου προσφέρουν.
Όμηρος


"Κάθε άτομο που περνάει από τη ζωή μας είναι μοναδικό. Πάντα αφήνει λίγο από τον εαυτό του και παίρνει λίγο από εμάς. Θα υπάρχουν εκείνοι που παίρνουν πολλά, αλλά δεν θα υπάρχει κανείς που να μην αφήνει τίποτα. Αυτή είναι η εμφανής απόδειξη ότι δύο ψυχές δεν συναντώνται τυχαία "

-Jorge Luis Borges-


"Η συνάντηση μεταξύ δύο ανθρώπων είναι σαν την επαφή δύο χημικών ουσιών: εάν υπάρχει μια αντίδραση, και οι δύο μετασχηματίζονται"

-Carl G. Jung-


No comments: